Din perspectiva Noii Medicini Germane o să vă descriu etapele producerii acestei reacții.
Rinita/Sinuzita sunt reacții ale mucoasei nazale și a mucoasei sinusurilor.
La baza acestei reacții găsim un conflict de miros, de tipul “Ceva miroase urât (la figurat)”, “M-am săturat”.
Și un conflict de adulmecare, nu putem să “mirosim” o situație, nu putem adulmeca ce se întâmplă, nu putem să evaluăm o situație.
Persoana care se irită pe mirosul sau situația neplăcut mirositoare se află în FAZA ACTIVĂ A CONFLICTULUI ceea ce presupune la nivel de organ pierdere celulară (ulcerare) a mucoasei în nări sau sinusuri. Cu cât conflictul dureaza mai mult, cu atât se accentuează ulcerarea celulară nazală. Mucoasă uscată, cruste uscate etc.
Sensul BIOLOGIC al acestei reacții la nivel de organ este de a face mai mult loc pentru a mirosi, a adulmeca mai bine.
Atunci când persoana rezolvă conflictul se începe FAZA DE VINDECARE: reconstrucție celulară, inflamare a nărilor și sinusurilor, respirație dificilă, mâncărime, posibil sângerări, simptome de “răceală” sau “guturai”.
Pentru a ușura faza activă sau de vindecare, recomand conștientizarea conflictului care a fost, prin schimbarea imaginară a atitudinii față de situație/miros.
De ex.: “Putea fi și mai rău”, “Înseamnă că așa a fost mai bine și aleg să mă bucur de viață”, “Chiar dacă nu știu ce mă așteaptă, am încredere că va fi bine!”, “Orice miros neplăcut este în siguranță pentru viața mea”.
Vă doresc să aveți parte doar de mirosuri plăcute și pline de situații frumoase.
Voi cum obișnuiți să reacționați când nasul reacționează?