ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Kilograme în plus – Psihosomatica

Ce sunt kilogramele în plus ?
– ispita în fața mâncării, neplăcere când te uiți în oglindă, simțul rușinii, invidia față de cei slabi… – aici puțin putem vb despre fericire, sănătate și armonie.

Totul este mult mai profund decât ce avem la prima vedere. Corpul nostru nu pur și simplu brusc sau încet a adăugat kg, nu pur și simplu menține greutatea dată, aici sunt implicate toate procesele corpului nostru, atât psihic cât și biologic.

Am să specific trei motive care stau la baza acestei reacții :
☘️ Psihic – de regulă, este o situație conflictuală care a activat programul de apărare în corp. Frica față de lume/ de părinții prea reci sau hiperprotectori/ neiubirea de sine și multe alte frici care ar “ordona” corpului să se protejeze cu un strat de grăsime în jurul lui.

☘️ Schimbările hormonale. Starea de tensiune continuă crește nivelul cortizolului ceea ce duce la acumularea grăsimii în corp, poftă de mâncare necontrolabilă, care mai apoi provoacă supărări pe sine, ceea ce duce la și mai mare tensiune… cerc vicios nu? Din motivul supra alimentarii, cumulării grăsimii, apar modificări hormonale, la femei – se micșorează nivelul hormonului estrogen, la bărbați – hormonul testosteron.

☘️ Dependența – apare în urma influenței psihice și fizice.
Mâncarea este cea mai rapidă metodă de a primi plăcere. Rațiunea ține minte, memoria aceasta se întipărește în legăturile neuronale, astfel apare dependența de plăcere pe calea cea mai rapidă.

distribuie ARTICOLUL:

mai CITEȘTE despre