ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Cum poți trata durerea cu ajutorul minții

Este sezonul răcelilor și tot mai multe persoane se plânge pe dureri în gât, iar astenia sezonieră le provoacă dureri de cap. Lorina Buga Castraveț recomandă să avem grijă, în primul rând, de emoțiile care ne copleșesc, pentru că ele ar fi de vină pentru bolile noastre.

Invitată în cadrul emisiunii Iubește viața la tv8, cu Tatiana Granciuc, specialista în psihologie, Buga Castravet Lorina explică, cum îți poți trata durerea în gât sau cea de cap, doar cu puterea minții. Aceasta este convinsă că emoțiile sunt cele care ne îmbolnăvesc și tot ele te pot trata.

Specialista a dezvăluit că pune în aplicare acest tip de tratament în viața de zi cu zi, atât pentru a se trata singură, cât și pentru ai trata pe cei din jurul său, mai ales când e vorba de membrii familiei.

„Am doi copilași micuți și am început să aplic asta pe familia mea. De exemplu obișuita răceală, gâtul roșu. Fiecare din voi ați avut-o. Aceasta este o reacție a corpului. Din moment ce mi-am scos sugestiile, că odată ce am gâtul roșu, înseamnă că ori am băut apă rece sau am intrat în contact cu cineva care are o viroză sau răceală, necrezând deja în aceste sugestii am început să mă întreb pe mine. Gâtul roșu înseamnă o emoție rămasă la nivelul gâtului. Pentru ce folosim gâtul? Pentru a verbaliza ceva, o emoție. Sunt momente când fiecare dintre noi se abține câte odată să verbalizeze ceva: fie din rușine, fie din frustrare, fie ca să nu jignească pe cineva.

La un moment dat simțim o mică înghițitură. Ce se întâmplă a doua zi? Mă trezesc cu primul siptom de disconfort în gât. Atunci când îl simt, mă opresc, nu fug îndată la farmacie sau la un doctor pentru că înțeleg că este emoția mea și nu am dat ieșire, nu am vorbit-o. M-am supărat pe mine, pentru că în momentul când reținem emoțiile în interior, în primul rând ne supărăm pe noi. Pentru că nu ne simțim liberi. Fiecare ca să se simtă fericit are nevoie să fie liber.

Prin închiderea ochilor, aceasta se numește și autohipnoză, este nevoie doar să te întrebi și să-ți acorzi aceste două, trei minute. Realizând în fața cui îți reții emoția, pur și simplu este nevoie de un pic de iubire. În primul rând de sine. să te ierți că ți-ai reținut emoția. Să nu mai ai o frustrare fața de persoana dată și fii mai liber. Odată simțind în corp cum tu, imaginar realizezi această eliberare de emoție, momentan, în 5-10 minute nu mai ai un simptom”, explică psihologul.

Află urmărind video, accesînd link-ul de mai jos cum, cu ajutorul psihosomaticii, adică a minții, a gândurilor pozitive, să-ți înveți organismul să nu mai fie atât de sensibil în fața afecțiunilor, iar cu puterea minții să te simți mai bine, după exemplul specialistei în psihologie, Buga Castraveț Lorina.


Sursa: ea.md

Distribuie Articolul

Mai citește despre