ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Depresia post-natală – Psihosomatica

Depresia post-natală
La baza depresiei întotdeauna este conflict mare de vinovăție.

Repetați imaginar acum “eu sunt vinovată” – cum simțiți în corp ?

Dacă este un disconfort, asta e simptom care duce la primul conflict/traumă unde ați învățat să simțiți această frică de vinovăție. Cu cât conflictul este mai intens cu atât și persoana se simte mai “vinovată”.

În această postare vreau să mulțumesc tinerelor mame care au avut curajul să caute alternativa în găsirea soluției de ieșire din starea de depresie post-natală. Și au apelat la Terapii în psihosomatică.
Atunci când corpul femeii naște – se activează tot spectrul de simptome – traume moștenite de la strămoșii noștri (în special bunici/mame).

De aceea vin să spun că orice gânduri negative sau stări “nebune” simțite de mame au explicație. Doar să aveți încredere în corp și să căutați soluția în voi, împreună cu ghidarea unui terapeut în psihosomatică.

Vă cuprind cu drag ❤️
Aici aveți una din recenziile unei tinere mămici care a ales altfel. 🌷

📍Salut.
Demult voiam sa îți scriu.
Să încep cu faptul că respect profund psihologii, psihoterapeutii si psihiatrii, doar că niciodată nu credeam că voi avea nevoie de vre-unul din ei.
Erai ultima speranța a mea în starea disperata în care mă aflam.
Cand mergeam spre tine, ma gandeam, oare ce le faci tuturor de lasa asa recenzii bune?!
Nici eu nu am inteles ce mi-ai facut, dar dupa ultima sedinta a noastra, am plecat acasa…am putut sa mananc, am putut sa dorm si nu am mai avut atacuri de anxietate. Depresia incet incet a fost luata sub control. Nu a mai fost nevoie de neuroleptice si anxiolitice. Am inceput sa raman singura acasa cu bebelina mea fara frica.

Iti multumesc ca ai gasit timp in programul tau incarcat pentru mine! Cu profunda recunostinta, T.
❤️❤️❤️

Distribuie Articolul

Mai citește despre