ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Cum ne energizăm în perioada sărbătorilor

☀️Cum ne energizăm în perioada sărbătorilor?
Ce este cel mai important înainte de sărbători? Cumpărăm cadouri, facem curățenie, pregătim mese pompoase… muncim peste măsură, avem grijă de alții, e nevoie să facem toate la cel mai înalt nivel – și abia apoi să ne odihnim. 🤷‍♀️
V-ați regăsit ? Dar de ce după ce le facem pe toate ne simțim fără puteri, și nu mai vrem nimic, avem o senzație că vrem să ne izolăm și să nu vedem pe nimeni…
Starea fizică, emoțională și sufletească nu-și va reveni nici după 8 ore de somn, dacă ne impunem să le reușim pe toate – “eu pot tot și pentru toți”.
Poate a sosit momentul să ne oprim, să conștientizăm clipa pe care o trăim, să simțim momentul… pentru aceasta este nevoie să ne antrenăm zilnic.
Câteva tehnici pentru încărcarea cu energie:


✳️ Apa – o baie caldă cu sare de mare / un duș contrast, un ceai din ierburi.
✳️ Meditație – permiteți-vă 15 minute pe zi să aveți parte de liniște, cu o muzică relaxantă, concentrați-vă pe respirație, astfel încât să simțiți interiorul vostru și să readuceți liniștea în corpul vostru.
✳️ Natura – o plimbare în aer liber de 30 minute ne va dărui liniștea de care avem nevoie.
✳️ Sport – activitate fizică, gimnastică, înot, sala de forță.
✳️ Dans – puneți muzica preferată care simțiti că vă încarcă cu energie și dansați.

Practicând următoarele tehnici veți putea reduce simțitor viteza cu care trăiți, astfel acordând importanță clipei de acum. Doar noi trăim și suntem vii anume în secunda dată, așa e? Nu în trecut, nu undeva în viitor, dar acum și aici.
Vă doresc să dați ascultării sufletului/corpului vostru pentru a simți plăcerea de a trăi frumos!
Vă cuprind!
Un Nou An superb să avem!

Distribuie Articolul

Mai citește despre