“Atacuri de panică” este un termen foarte des utilizat în ultimii ani, care ne sperie pe mulți dintre noi.
Dar atacurile de panică înseamnă de fapt o sperietură față de reacțiile corpului apărute într-o anumită situație sau mai multe situații.
Aceste stări de panică vor deveni mai intense odată ce persoana este anxioasă încă din copilărie sau în urma unui accident, unor traume.
Pentru început este necesară conștientizarea, înțelegerea și implicarea personală în descifrarea semnificației acestor stări. Una din cele mai ușoare tehnici ar fi să scrieți pe hârtie ce frici aveți, apoi la sfârșitul acestei liste cu litere mari scrieți că “Sunt doar fricile mele”. Următorul pas ar fi să cugetați de unde ați învățat aceste frici sau la cine ați observat aceleași reacții. Conștientizând toate acestea – intensitatea lor se va reduce.
Apoi este necesară identificarea acelor situații traumante de unde corpul, psihicul a învățat sa se teamă, să reacționeze într-un mod anxios.
Ulterior este importantă munca asupra acestor stări – fie personal, prin diferite tehnici de autohipnoză, meditații, respirații profunde sau se poate apela la ajutorul oferit de terapeuți în psihosomatică, care vă vor ghida spre eliberarea acestor stări.