ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Probleme de ciclu menstrual – Psihosomatica

⚜️Probleme de ciclu menstrual
Întrebările care apar legate de ciclul menstrual:
✅ Menstruație neregulată;
✅ Lipsa menstruației (amenoree);
✅ Dureri mari asociate.

Durerile în timpul menstruației sau lipsa acesteia ne comunică despre faptul că, în subconștient, expresia “sunt femeie” este asociată unui pericol. Astfel, subconștientul blochează manifestările.

Câteva cauze ce pot sta la baza apariției acestor reacții:

💡Copilăria – perioada în care am putut să învățăm de la mama, că a fi femeie este foarte greu, poți fi umilită, agresată, nefericită.
Noi preluăm exemple de la mama, bunica. De la ele învățăm ce înseamnă să te simți femeie, încordată sau relaxată. În situația în care tata a abandonat-o pe mama, copilul poate înțelege că să fii femeie este periculos, pentru că rămâi singură, neajutorată.

💡Strămoșii – de la aceștia noi moștenim atât informație genetică, cât și principii de viață. Dacă au existat cazuri de violență în familie – corpul moștenește această amintire și va încerca să prevină prin durere, să ne anunțe că a fi femeie este periculos.
Dacă a existat vreun caz în care femeia a murit la naștere, atunci corpul blochează la maxim funcțiile sale, care țin de rolul femeii.

Acest mod de a interpreta viața se moștenește. Din dragoste, putem să preluăm aceste informații și convingeri, care ne vor forma pe viitor.

Dureri asociate menstruației pot apărea și dacă părinții și-au dorit mult să fie băiat, dar s-a născut fetiță. Neacceptarea feminității din subconștient naște dureri.

Conflict de frustrare sexuală – dacă copilul a văzut actul sexual al părinților.

De asemenea, amintiți-vă ce emoție ați simțit când ați trăit prima menstruație – dezgust, frică, rușine … de unde ați învățat aceste emoții?

Aceasta este o reacție biologică și este minunată.
Vă îndemn să vă iubiți propriul corp! El este minunat!

Distribuie Articolul

Mai citește despre