Această reacție se manifestă prin mâncărime și iritație la nivelul vaginului și vulvei (roșeață, eliminări albe).
Recomand atunci când simțiți aceste simptome, întrebați-vă – “Ce nu pot face când am candidă?”. Corect, să faceți sex. Astfel, e cazul imediat să analizați relația pe care o aveți cu partenerul, ce a fost înainte de a apărea acest simptom.
Fiecare are diferite întrebări, diferite situații, diferite soluții, doar că motivul apariției acestor simptome în general sunt inhibarea supărării, furiei, neputința exprimării emoțiilor în fața partenerului.
Fie ați avut o frustrare în timpul actului sexual, legat de igienă, legat de “nu am dorit să fac sex, dar am acceptat pentru ca să nu-l supăr”, “am simțit dureri dar nu am fost auzită”.
În cazul candidozelor cronice, care posibil au apărut din adolescență și nu neapărat au legătură directă cu sexul. Ca exemplu poate fi educația severă a tatălui asupra fetei cu privire la tema relațiilor cu băieții. Fata învață în subconștient că sexul înseamnă pericol, astfel când ea pornește o relație se activează candidoza.
Sexul, de fapt îmi place să-l numesc amorul (sugerez să faceți sex din iubire) este un act frumos, în siguranță și pentru plăcerea fiecăruia. Nu ezitați să comunicați cu partenerul ceea ce simțiți și să apelați la specialiști pentru a vă elibera de tensiunile, frustrările care apar în timpul sau după amor.
Sănătate tuturor 💖