ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Copiii speciali Psihosomatica

Legătura părinți-copii este foarte strânsă. Părinții simt copiii și copiii trăiesc sentimentele părinților.
Și în lumea animală puii copie comportamentele parinților pentru a supraviețui.

În cazul nostru, dacă mama trăiește o situație conflictuală atunci și copilul va reacționa la această stare.

Așadar, vreau să reamintesc că fiecare caz este foarte individual și mi-am propus să evidențiez niște stări importante cu care ar fi necesar de lucrat. Acestea sunt comune pentru mamele cu copii speciali și recomand să fie prelucrate.

✅Vina – O stare pe care o simt cel mai des părinții copiilor speciali. Este bine să înceapă de la eliberarea acestei emoții, prin diferite tehnici sau hipnoterapie, pentru ca mama să emane o stare de liniște. Atunci copilul se va schimba împreună cu ea.

✅Așteptări foarte mari – Imaginați-vă pentru câteva clipe că voi trăiți cu o persoană iubită de care depindeți în tot sensul cuvântului și care tot timpul așteaptă să deveniți de culoare violetă, ignorând culoarea pielii voastre la moment.
Și vă străduiți, faceți tot posibilul, dar oricum nu deveniți violet precum își dorește persoana iubită.

Și în fiecare zi priviți în ochii iubitori, care tot speră să deveniți violet, iar astfel, în sfârșit, veți fi fericiți. Asta poate dura ani.
Cât vor putea trăi astfel aceste ființe?

Câți doctori căutăm? Câte așteptări avem de la copii? Ne dorim și știm că trebuie să fie ca toți, ca o normă. Credem că doar atunci vom putea fi fericiți. Cum credeți, ce simte un copil când trăiește cu aceste așteptări de la el?

Pentru ca mama să-și dea seama că poate fi fericită și acum cu copilul ei special, este nevoie de mult curaj și sinceritate cu sine. Este frumos să poți descoperi în copilul special adevăratul copil, eliberându-l de toate așteptările, de normele impuse de societate și iubindu-l necondiționat, indiferent de visele anterioare ideale.

Bineînțeles că mai sunt direcții cu care este necesar de lucrat. E necesar să identificăm situațiile conflictuale și să le schimbăm, să identificăm beneficiile, care apar în urma acestor diagnoze…

Vă îmbrățișez! ❤️

Distribuie Articolul

Mai citește despre