ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Când apelăm la ajutorul unui psiholog?

Cu toții știm că serviciile psihologului, psihoterapeutului, au fost foarte sceptic privite în educația sovietică, au interzis orice dezvoltare și formare în acest domeniu.
Mă bucur să constat o evoluție pozitivă în ultima perioadă și as dori să încurajez cât mai multe persoane să înceapă să aibă grijă de sine, nu doar când deja sunt în stare de disperare, apelând în ultimă instanță la Terapii, dar din timp, conștientizând această necesitate.
Exact ca orice direcție a grijii de sine – de exemplu cum ar fi să apelăm la stomatologi pentru că doare, când am putea preveni durerea prin detartraj dentar efectuat minim odată pe an.
Exact așa vin să recomand și în domeniul psihologiei.
Odată ce aveți grijă de voi pe exterior (igiena personală, alimentație sănătoasă, haine calde, încălțăminte comodă, casă trainică, automobil confortabil…).
Cum stați la capitolul interior?
Ce faceți pentru a avea grijă de faptul cum vă simțiți, doar pentru a avea dinți sănătoși ați luat în considerare recomandările stomatologului, spălatul pe dinți de exemplu.
Cum ar fi dacă veți ține cont de recomandările psihologului, specialistului în psihosomatică. Dacă veți afla că este posibil să te eliberezi de frici, să iubești trecutul, oricum a fost acesta, să poți să simți iubire necondiționată, sa te simți sănătos și să înveți să accepți liber tot ce se întâmplă în jur… lista poate continua la nesfârșit…
Vă îndrum să aveți grijă și de faptul cum vă simțiți atât pe exterior cât și pe interior!
Distribuie Articolul

Mai citește despre