ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Comunicarea cu copiii

Deseori în terapii discutăm despre copii. Despre faptul că aceștia sunt capricioși, că sunt bolnăvicioși chiar dacă mama/tata le acordă mult timp/atenție, sau întâlnim multe cazuri unde mama se simte vinovată că nu poate să acorde mult timp copiilor.
Cum credeți cât timp are nevoie copilul să petreacă cu mama? Câte opinii există? Cum este corect?
Nu există reguli, nu există “corect”. Copilul pur și simplu vă simte căldura și iubirea, iar pentru asta sunt destule și 5 minute. Pentru copii este importantă calitatea, dar nu cantitatea.
Poți o zi întreagă să fii cu el, dar să-l lași la televizor, tu în telefon, și atunci a mai trecut o zi în care copilul tău nu te-a simțit.
Atunci când sunteți supărați – la fel copilul simte, respectiv el devine capricios sau corpul poate reacționa biologic de la tensiunea voastră, cu diferite “răceli” de exemplu.
Pentru a vă simți cu adevărat copilul, acordați-i pe zi câteva minute în care:
☘️lăsați telefonul în altă cameră;
☘️lăsați-vă în genunchi în fața copilului atunci când comunicați. Este foarte important să fim la un nivel cu el, privire egală, nu de sus;
☘️alegeți să vă gândiți la nimic, concentrați pe relația cu el;
☘️permiteți să-l simțiți, cuprinzându-l, întrebându-l cum se simte, cum s-a simțit, sau pur și simplu să priviți în liniște;
☘️simțiți iubirea necondiționată, simțiți că ești aici și acum;
☘️bebelușul/copilul va simți și se va umple de iubire, armonie, și se va elibera de tensiuni și frici.
Recomand să aveți astfel de momente cât mai des. În consecință, copilul va reacționa mai calm și mai în armonie cu propriul corp și în relație cu voi.
Distribuie Articolul

Mai citește despre