Așadar, spre finalul acestui subiect – Frica – vreau să vin cu recomandări și îmi doresc să vă trezesc cât mai multă încredere în propriul vostru corp.
Cum credeți, cine mai bine decât voi poate simți nevoile biologice (setea, foamea)?
Cine poate ști mai bine decât voi când aveți nevoie de o îmbrățișare sau de o mângâiere?
Cine poate cunoaște mai bine corpul vostru, decât voi înșivă?
Avem acumulate diverse experiențe, odată cu care ne-am îndepărtat de propriile simțuri. Atâta timp cât unele experiențe ne pot îndepărta, înseamnă că alte experiențe ne pot apropia și readuce către noi. Este suficient să fim deschiși pentru tot ce urmează și să le tratăm ca pe niște etape necesare dezvoltării și creșterii noastre.
Este suficient să ne ascultăm corpul și să conștientizăm că uneori este nevoie să ne oprim, să ne reîntoarcem către noi, asumându-ne că vom trece într-o altă etapă și nu va mai fi așa cum a fost. Și, deși uneori frica de necunoscut ne poate acapara, calea spre viață noastră, adevărată, în armonie – este cel mai bun argument.
Încă odată ce am fost concepuți în burtica mamei, corpul nostru s-a descurcat de minune cu misiunea sa. Astfel, astăzi suntem așa cum suntem, datorită sistemului fiecăruia (corp-suflet-rațiune), care împreună cu tot ce a venit din exterior (părinți, familie, societate) ne-a format și ne-a adus aici, astăzi și acum, citind aceste rânduri.
Cu încredere în propriul nostru sistem ne naștem și tot la încredere urmează să revenim, dacă simțim că am renunțat la ea pe parcursul vieții.