ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Limfa – ganglioni limfatici Psihosomatica

Cu toții cunoaștem că avem sânge care curge prin sistemul sangvin. Avem de asemenea un sistem circulator, care se numește limfatic. Funcția acestuia este una de apărare și el conține un fluid aproape limpede numit limfă și parcurge peste tot în organismul omului (excepție creierul).

Limfa circulă de la țesuturi la sânge, preluând deșeurile care apar în urma diferitor reacții în corp. Ea are ca scop eliberarea organismului de toate microorganismele care nu mai sunt necesare.

Dacă acești ganglioni rămân inflamați – aceasta ne vorbește despre un conflict de subestimare de sine cu o frică de ceva.

✅Atunci urmează să găsim situația în care “eu mă simt atacat, eu vreau să mă apăr și nu pot, sunt dezamăgit de mine” (exemplu: poate fi un nou șef la serviciu care mă presează și nu pot să mă apăr).
Deja depinde în ce zonă apar acești ganglioni – atribuim sensul biologic, la ce bun ne folosește acea zonă.

Potrivit poziției enunțate de Noua Medicină Germană – în faza activă a conflictului, nodulii limfatici suferă o necroză de țesut. Inediat ce conflictul (supărarea, grija) se încheie – începe faza de vindecare și aici apar simptome ca durerea, inflamația ganglionilor limfatici și refacerea țesutului.

Chiar dacă atunci când doare corpul este deja în faza de vindecare, datorită conștientizării conflictului care a stat la baza acestei reacții putem reduce instantaneu durerile, este necesar să vă schimbați atitudinea față de situația care a fost.

Iubiți tot ce aveți în corp și întreg corpul vostru – pentru că el vă servește o viață.

Vă îmbrățișez!

Distribuie Articolul

Mai citește despre