ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Durerea de cap – Psihosomatica

Sigur fiecare din noi a simțit măcar o dată durerea de cap. Doar că la cineva e cronic, ani la rând, dar la alții periodic.
Pentru că primesc foarte des această întrebare – revin acum cu un răspuns al psihosomaticii.

Durerea de cap este diferită, doar că, în orice formă a ei, este un semnal al corpului nostru. Înțelegându-l putem să ne eliberăm de durere.

O durere “inteligentă” se mai numește, pentru că adesea o au oamenii care sunt inteligenți, gândesc prea mult, simt emoții puternice și le analizează, dar nu le eliberează.

Pentru a ne elibera de această durere, e necesar să învățam să exprimăm ceea ce simțim, să vorbim despre emoțiile pe care le trăim, și să învățăm să acceptam mai ușor când se întâmplă altfel decât am planificat🌷. Înțelegerea propriilor frici, conștientizarea lor și identificarea situațiilor conflictuale de început.

Apare și de la frica de a fi judecați, dar cea mai mare frică e când ne criticăm pe noi, în interior, și atunci capul nostru se frământă.

Durerea de cap de fapt apare pentru a ne transmite un mesaj. Semnalizează momentul în care am rămas supărați, în care nu acceptăm o situație sau o persoană, doar că mulți aleg altă cale, de a rezolva mai ușor întrebarea apelând la pastile, însă neacceptarea oricum va rămâne și în ani ea doar se va mări.

Voi cum simțiți? Aveți curaj să vă adresați întrebarea: “ce nu pot să accept eu și mă frământ?”
Apoi permiteți-vă să acceptați 💖 și observați cum durerea dispare☀️.

Distribuie Articolul

Mai citește despre