ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Încrederea în Cuplu – Psihosomatica

Cineva va spune că încrederea este cel mai important aspect într-o relație, cineva va zice că se poate de construit viața împreună și fără asta.

Totuși majoritatea își doresc să existe încredere completă în partener, doar că o bună parte confundă încrederea cu controlul. Control total, precum sunete toata ziua, explicații unde a fost, indicații ce trebuie să facă, etc.

În acest caz vorbim deja despre frici. Cu cât mai mult vom controla, ne vom teme cu atât vom fi mințiți, vom “atrage” infidelități.

Dacă noi nu ne cunoaștem, nu știm să ne ascultăm vocea interioară, atunci cum putem cere asta de la partener?
Dacă noi nu putem să avem încredere în noi, indiferent cât va face partenerul pentru noi sau partenera, oricum vom rămâne cu această neîncredere.

Ne este frică să pierdem partenerul, dar cum poți să simți iubire și să fii fericit când simți o frică atât de mare? Acolo unde este control – acolo este frică, acolo este neîncredere.

Începând o relație, noi, femeile, credem că dacă va fi soțul nostru cu acte în regulă, vom putea să-l educăm cum vrem noi, să cerem mai mult, doar el este deja al nostru.

Astfel începem să fim foarte bărbătoase, să luăm totul asupra noastră, să-i demonstrăm că nu este bărbat, apoi ajungem la un moment dat când bărbatul pur și simplu ne evită.

Acordându-i libertate, el va putea auzi ce-și dorește singur, exact acest lucru funcționează și invers pentru ea. Și dacă dorințele vor coincide, atunci și relația se va dezvolta.

Ce să facem?
– Să lucrăm cu fricile noastre
– Să găsim în copilărie modelul care ne-a învățat ca așa este o relație. Să găsim convingerile și sugestiile care ne mențin în neîncredere.

Despre încredere?
Ea este întotdeauna în sufletul nostru, doar că o simțim atunci când ne eliberăm de frici 💖

Distribuie Articolul

Mai citește despre