ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Tuberculoza – Psihosomatica

Omul poate trăi fără mâncare și apă ceva timp, dar fără aer doar câteva secunde, minute. Astfel, în natură, lipsa aerului este egală cu moartea.

Conflictul biologic care stă la baza reacției alveolelor pulmonare este sperietura/frica de moarte fie pentru tine, fie pentru aproapele tău.

Alveolele pulmonare sunt ca niste săculeți de aer unde se desfășoară schimbul gazos de oxigen și dioxid de carbon între aerul alveolar și sângele capilar.

Frica de moarte (pentru sine sau persoana mea dragă) poate să apară în urma la diferite situații, unde a fost pusă viața în pericol. Fie un accident sau chiar și atunci când medicul anunță un diagnostic groaznic.

Atunci când persoana se ocupă cu autodiagnosticarea și caută pe internet diferite explicații și informații despre anumite simptome – care toate cam duc spre cancer, în momentul cela corpul poate să pornească reacția biologică (frica de moarte).

Tuberculoza, pneumonia deja apar în urma fazei de restabilire după conflictul activ. După ce persoana s-a speriat și își revine, apare mucozitatea care are nevoie să fie doar expectorată afară.

În momentul apariției simptomelor tuberculozei deja conflictul s-a trecut. Oricum e nevoie de lucrat frica dată în terapie pentru ca persoana să nu facă recidive.

Distribuie Articolul

Mai citește despre