ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Relația cu banii – partea II Psihosomatica

💰Relația cu banii – partea II
Care sunt fricile legate de bani?!

✅ Frica de a pierde stabilitatea – ce înseamnă stabilitate de fapt?

Este o iluzie, pentru că în orice moment poți să te trezești fără nimic, așa cum au simțit buneii noștri atunci când au fost deportați sau în război și, peste noapte, majoritatea au rămas fără nimic.

Dacă te concentrezi pe stabilitate – este ca și cum ți-ai construi o cameră 2*2 și te-ai închide acolo pentru siguranță, dar tot acolo “înnebunești”, nu evoluezi, nu simți că trăiești, simți doar tensiune pentru ca nu cumva să se dărâme pereții.

Ex: când soția are iluzia că dacă au copii împreună, soțul nu o va abandona niciodată, sau atunci când angajatul crede că nu va falimenta niciodată compania în care este. Astfel oamenii nu caută să se dezvolte, să simtă ce vor cu adevărat și să-și consume energia în direcția dată – dar consumă spre a ține ceea ce de fapt nu le aduce plăcerea de a trăi (salariu/soț “stabil”).

✅ Frica de schimbări, de necunoscut – când vă vine o idee despre un produs, serviciu, job pe care simțiți că ați avea plăcerea să-l faceți – vă duce spre necunoscut. Atunci ezităm: “nu știu dacă va fi cumpărat, nu știu dacă va plăcea, nu știu cum mă voi descurca”.

Pentru a crea ceva nou este absolut normal să nu știți cum va fi, și atunci dilema, fie acceptați frica voastră de necunoscut/ de schimbări, fie vă lăsați conduși de această frică – odată cu care, într-un final, veți sta pe loc fără să evoluați. Iar această stare vă va consuma energie, pentru că veți depune efort ca să opriți ideile și aspirațiile voastre interioare.

Merită oare? Alegeți să credeți în ceea ce simțiți, sau vă opuneți și găsiți rațional zeci de argumente “de ce nu”.

✅ Frica de a câștiga mai mult – psihicul nostru alege intenționat a astfel de strategie, pentru a masca frica de necunoscut, pentru a nu-și recunoaște că îi este frică să se dezvolte.

✅ Frica de a răspunde pentru sine, “cine trebuie să ne întrețină – soțul/soția, părinții”?
Este o poziție a copilului interior căruia îi este frică să devină adult și să răspundă pentru el. Nimeni nu este obligat cu nimic. Și această iluzie nu vă va aduce liniștea interioară.

Voi cu ce frică rezonați? Și ce faceți pentru a o depăși ?
❤️❤️❤️

Distribuie Articolul

Mai citește despre