ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Despre Psihosomatică

Dacă tot e fără un sfert luna Septembrie, luna studiilor, vin cu o sinteză a celor relatate pe această pagină despre ce înseamnă psihosomatica și despre cum, cu ajutorul ei, ne putem schimba viața.

Psihosomatica este o știință medicală, care demonstrează legatura strânsă între psihic și corp, influența psihicului asupra corpului nostru și, viceversa, influența corpului asupra psihicului.

Acest termen a apărut mai bine de 100 de ani. Din limba greacă, “psyche” înseamnă suflet și “soma” – corp. Această combinație ne sugerează că nu putem vorbi despre corpul omului fără a vorbi și despre sufletul lui.
Sufletul înseamnă viața care trăiește în corp (căsuța lui), mesajele corpului (dureri, reacții biologice, boli) sunt mesajele dezechilibrului nostru psiho-emoțional.

Astăzi în psihosomatica modernă – noi putem afirma că orice reacție biologică (boală, durere, suferință) este rezultatul unui șoc psiho-emoțional (Noua Medicină Germană – Dr.Hammer). Este rezultatul unui dezechilibru între “ce vreau să fac” și “ce trebuie să fac”, o inhibare a unei emoții trăite la un moment dat.

Toate cazurile clinice pe care le-am avut în toți acești ani de practică mi-au demonstrat că totul este posibil, depinde de fiecare om în parte (este individual), depinde cât este de gata să creadă în sufletul, corpul și viața lui.

Eu folosesc psihosomatica modernă și toate instrumentele învățate de-a lungul timpului pentru a schimba în bine viața fiecăruia din cei, care vin spre mine. Pentru asta, construim o relație puternică în care muncim împreună și suntem ambii egal implicați – pentru că doar datorită conștientizării și asumării propriei vieți se poate reveni la echilibru.

Distribuie Articolul

Mai citește despre