ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Postul cu apă Psihosomatica

În ultimul timp sigur mulți dintre voi ați auzit despre acest post. Acest post de fapt este o metodă terapeutică veche, practicată în diferite religii. Ce presupune el de fapt?

În toată această perioadă de post persoana alege să consume doar apă, minim 2 litri pe zi. Pentru început se recomandă să se înceapă cu 1 zi de post, peste o perioadă poate 2, 3 zile și treptat, când simte că își dorește, poate ajunge și la 14, 21 și chiar 40 de zile.

În toată această perioadă corpul se eliberează de toxine, celulele se regenerează și starea de bine se îmbunătățește.

Este foarte important să ne consultăm cu un medic sau un nutriționist care cunoaște în detaliu această terapie, pentru a o parcurge sănătos și fără efecte secundare neplăcute. Este necesar până a începe, să ne pregătim atât alimentar, cât și psihologic (recomand o ședință la acest subiect). Apoi, după încetarea postului – să ne pregătim și să cunoaștem regimul alimentar pe care îl vom avea în funcție de numărul de zile în care am consumat doar apă. Revenirea trebuie să fie coordonată cu un specialist și făcută cu grijă.

Acest post nu este recomandat pentru toți. Există și contraindicații în unele cazuri. Totuși – dacă starea de sănătate vă permite și aveți suportul unui specialist – vă recomand cu drag să treceți prin acest proces, care aduce cu sine transformări atât la nivel de corp, cât și psihologice.

Găsiți multe istorii și chiar studii în care oamenii odată cu acest tip de post au reușit să se vindece de maladii complicate.

Vă îmbrățișez! 💚

Distribuie Articolul

Mai citește despre