ARTICOLE

DESPRE

PSIHOSOMATICĂ

Candidoza

Candidoza (femei / bărbați)
Candidoza este una dintre cele mai frecvente reacții genitale. În medicina clasică este o boală a cărei cauză este înmulțirea excesivă a ciupercii Candida Albicans. Simptomele fiind mâncărimi, inflamări ale zonelor genitale, eliminări albicioase.

Această ciupercă de fapt face parte în mod natural din flora genitală normală atât la femei, cât și la bărbați.
Vă propun să privim altfel lucrurile și să analizăm din interior – de ce oare corpul ar decide să înmulțească această ciupercă ?

Corpul înmulțește anumite bacterii pentru a se apăra de fapt, însemnând că a existat un eventual pericol.
Zona genitală se folosește pentru a face sex cu partenerul. Urmează să înțelegem ce poate fi interpretat ca pericol.

De bază este un contact sexual neplăcut, murdar. Ca exemplu avem situația când se pune accent foarte mare pe igienă și nu întotdeauna există posibilitatea de a o efectua înainte de actul sexual. Uneori pot fi și cazuri când femeia este singură și își dorește foarte mult să aibă relații, dar nu are partener.

Un alt exemplu des întâlnit în cazurile practice este când persoana se cazează la un hotel și se dezamăgește de igiena băii, albiturile patului, dar oricum rămâne peste noapte.
Aceste conflicte interioare inhibate, provoacă corpul să se apere, astfel aceste eliminări sunt de fapt deja o etapă de vindecare pentru a scoate acele “murdării” cu care a contactat corpul.

Distribuie Articolul

Mai citește despre